Saturday, 31 August 2013

QOTD

Allah is the reason why even in pain, I smile.
In confusion, I understand.
In betrayal, I trust.
And in fear, I continue to push forward.

You can't change what has already happened so don't waste your time thinking about it.
Move on, and let go.

Lurve putri

XoXo
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, 29 August 2013

QOTD

When something bad happens
you have three choices:
  1. you can either let it define you, 
  2. let it destroy you, or 
  3. let it strengthen you. 

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Katy Perry - Roar (Lyric Video)

Tuesday, 27 August 2013

Sebulatnya - The Fabulous Cats (lirik)


 

Hati telah luka
Di atas luka dan luka
Di dalam tak disangka
Tertanam dendam yang lama
Mulalah meraba
Mencari jalan semula
Jalan yang bercahaya
Kembalilah padaNya

Saturday, 24 August 2013

Fuhhhhhh

2day dok rumah sengsorang
So ai pon kmas la rumah, vakum bagai sambil masak (kau mampu)

Dah masak cuci dapur then basuh kain
Penatnya lahaiiiii
Hari ni rasa sgt2 HOUSEWIFE uolsss

Masak lauk feberet incik somi
Terung grg cili, sayur campur n ayam gOreng

Now just tggu incik somi balik sambil lipat kain (laaa xabes lg kaaaaa)

Puffffffff

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 23 August 2013

Jom tukaq oii


Bebudak ni sumer d0k apply Hrmis
Nak bertukar kata mereka
ai ni nak xnak kene gak la cari tempat bertukaq


Adehhhhhh......
nak mintak tukar mana nehhhh

Nak tukar kementerian lain, amik masa yg lama
kalau tukar under JPM jugak ai nak mintak dekat dgn hubby laaa
tapi...................
mana boleh hubs n wife dok kreja 1 tmpat.. xpasal jaaa!

So, mau ka xmau ai nk mintak la pi  bangunan sbelah hubs
sbb senang hubs pi antaq n ambik ... lalalalalala

Surat isnin baru ai buat sbb bos takdak ooooiiiii
Dilema laahh nk bertukaq niii

Thursday, 22 August 2013

QOTD


Sometimes just a simple call 
to see how a person is doing 
can change their whole day 
and make them feel special. 

Be thoughtful, be kind. ♥








Wednesday, 21 August 2013

Owhh Plsss Lahhhh

Kawan dgn engkau???!
owh plss laaaa!!!!

xmungkin aku nak berkawan or ada kawan macam kau
Xkebuloq la aku nak kawan dgn POMPUAN macam kau
aku xtaula macam mana kawan2 kau tu bleh kawan dgn kau
dan xtaulah macam mana kalau kawan2 kau tau perangai kau
kesian dorang 

Aku pon xhinggin kot nak ganggu hidup kau
kau tu yg ganggu hidup aku
kau bukan sapa2 bagi aku
Kau kan musuh ketat wanita
So plsss la aku nak bkawan dgn orang macam kau

So plsssss pegi jejauh dari hidup aku
Jangan fikir aku xtau apa2 tentang engkau
Jangan fikir kau bleh nak memburuk2kan or malukan aku dgn cerita2 bodoh kau tu

U don't know everything bout me!!

Rumahku Syurgaku


Dah xsabar..
Nak masuk rumah baru, permulaan yg baru...
tinggalkan segala kenangan rumah yg lama..

wlaupon rumah lama menyimpan sejuta satu peristiwa
biarlah bina kenangan di rumah baru pulak...

xsabar dah woiiii!!!!!

*siapponbelomlaweiiii 


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Dirimu Satu (I NEED YOU) - Ungu


 

I will always love you kekasihku
Dalam hidupku hanya dirimu satu
I will always need you cintaku
Selamanya takkan pernah terganti

Ku mau menjadi yang terakhir untukmu
Ku mau menjadi mimpi indahmu

Cintai aku dengan hatimu
Seperti aku mencintaimu
Sayangi aku dengan kasihmu
Seperti aku menyayangimu
I will be the last for you
And you will be the last for me

I will always love you kekasihku
Dalam hidupku hanya dirimu satu

Ku mau menjadi yang terakhir untukmu
Ku mau menjadi mimpi indahmu

Cintai aku dengan hatimu
Seperti aku mencintaimu
Sayangi aku dengan kasihmu
Seperti aku menyayangimu
I will be the last for you
And you will be the last for me
I will be the last for you
And you will be the last for me

Tuesday, 20 August 2013

LUKA

Ada yg kecil, ada yg besar
Ada yg luaran, ada yg dalaman

Ada yg jatuh tp xterluka
Ada yg jatuh sedikit tetapi lukanya teruk skali
Ada yg jatuh lalu terluka dengan parah sampai tgolek berguling-guling ke dasar lautan.. Jauh bukan...

Luka akan meninggalkan parut yg kita xsuka lihat
Luka juga akan meninggalkan kesan yg mdalam dlam diri seseorang

Jadi seeloknya jangan MELUKAI, DILUKAI mahupon MELUKAKAN seseorang itu.. Kerana kesan yg ditinggalkan amat amat amat terkesan dan lama untuk dipulihkan...


Sekadar peringatan untuk diriku jua


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, 19 August 2013

Cuba Teka by Tasha Manshahar & Syed Shamim (Official Lyrics Video)



    

Cuba Teka...................................


Tetiba lagu I Wish by FT Island kedengaran...
Phone aku rupanya... Bila tah tukar ringtone.... lalala

Hubs : Ayg, ayg bagi cupcake kt abg eh...
Ai : ehh mana de... xbagi papepon..
Hubs : Laa... ckap la bebetui... Abg malu ni... (smbil gelak)
Ai : Laaa betui laaa...
Hubs : Sapa tipu suami berdosa tau...
Ai : Alaaaa.... mana aci ugut mcm tu... yelaaa ayg yg bagi... hukhuk
Hubs : hahahahahah dah agak.... Thanks sayang... Jumpa kat rumah japg k...  Love u..
Ai : hehehe (kantoi)


Aritu Hubby suprise kan saya.. harini saya plak suprise kan dia... lalalalala



hehehe... Saya suprise ini je utk awak ye... Sayang awak ketat2 tau....


Kalau uolss nak order Cupcake or Cake boleh la order kat Sis Ina.... Baik sangat dia....
Order lah kat Blog Sis ni.... Macam2 jenis ada... Cantik2 tau uolss..... dan Sedap!

http://inabusbakery.blogspot.com/





Laman Grill, Kajang


Sorotan -------->>  Kegembiraan Terlampau

Hubby buat suprise Dinner Date di...............









 Hubs punya makanan.. Kamben..... Sedap!

Dis mine... Salmon uolssss but i wish da salmon cook well...

Dessert ai yg tergolekk... Terkezutt tgok orang yg nak makan dia letewww... 
Hubs makan tiramisu xsmpat nk tgkap, hubs dah ngap!

And here we're.....

Thanks ye awak bawak saya makan.. suprise pul0k! 
Me like sesgt....
bertambah2 laaa sayang saya kt awak.....




Friday, 16 August 2013

Kegembiraan Melampau

Tak tahu la kenapa harini terOver gembira

Mereka kata muka ku berseri2
Apekah??

Asyik sengeh sengsorang

Tengok PC sengeh
Tengok bos sengeh
Tengok handphone sengeh
Tengok orang mgata aku pon sengeh

Sengeh Sengeh dan terus Sengeh..

Gila Bayangkah Aku

Tuhan saja yg tahu...


P/S :
Hidup xperlu nk sedih sangatlah
Senyum pon dh sedekah
Daripada hangpa nk meroyan ja selalu baik senyum dapat gak pahala weeehhh
Hidup kenalah happy barulah badan jadi sihat

Er 1lg..
Xyah kot nak sedih bagai, touching ke sentap ke or MELUAT ke
Xdak sapa pon suruh tengok blog aku
Asyik STALK aku je xde life keee
Lalalalala

Jom sambung SENGEH
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

5th Anniversary



Alhamdulillah....
Itu yg mampu ku ucapkan..
Ku syukur sesangat dengan segala pemberianmu Ya Allah..

5tahun...
Jangka masa yg agak lama sebenarnya..
Segala macam dugaan dan rintangan telah ku lalui..
Semuanya dengan izinMu Ya Allah...

Abang,
Saya bersyukur kerana abanglah tulang rusuk saya
Abang segalanya untuk saya
Abang terima diri saya seadannya
Abang pembimbing saya
Abang kotakan janji kepada saya
Abanglah cinta hati saya dunia akhirat

Semuanya dengan izinMu Ya Allah........









Thursday, 15 August 2013