Friday, 7 August 2015

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2015


Selamat Hari Raya AidilFitri korang........................

Wahhhhhhh...............
dah lama dah xmenaip kat sini
iolss bz la uolss
maklumla iolss kan kesayangan intan payung b0s (puiii)
banyak sangat nak taip tapi xtau nak mula dari mana

Ok, Raya tahun ni iolss raya kat penang la sebelah incEk suami
tahun ni xdakla meriah sgt uols, biasa2 jek
mak mertua pon xsihat sgt...
Raya pertama tu sama macam raya2 pertama yg lepas
Pagi raya masak bihun goreng 
tunggu je orang datang 
sebab.......................................
 lepas je smbyang raya kawan2 incEk suami mmg akan serbu rumah kami dulu
Target bihun goreng laaa (hehehehe)
 Raya kan hari jumaat so xkemana sgt pong
pagi tu pi raya sat kat bayan lepas petang pi balik pulau
then malam bertungkus lumus mengerjakan persiapan untuk ESOK nya

Sebelom tu layan la dulu gambar Raya iolss
Sesi salam mintak ampun bagai (sob sob) teringat arwah Abah


Waktu ni ada bebudak datang nak mintak duit raya tapi kami xlayan (opsss!!)


Menantu.. Semua dah cantik2, aku pulak mencacatkan gambar (hahaha)





Taraaaa.... Cantik x kak ton!!



Raya kedua Alhamdulillah, ada rezeki lebih sedikit 
kami buat makan2 untuk sedara mara yg datang
Bz punya pasal xdak la gmbar.. lupa lgsung!

Ini jo gambo yg hado.. muka penat sgt kan tp bila laki ajak selpi laju
 Conclusion, tahun ni raya mcm biasa je xmeriah sgt sbb ari senin orang penang ramai yg kreja. Abang ipar iols semua balik belah bini plak.. jadi tggal la iols je kat umah mertua...
huhuhu


Thursday, 28 May 2015

Seluruh Cinta

  

Tiada lagi bait terindah
Terdengar merdu terucap
Merayu menyanjungku
Tenangkan jiwa


Wednesday, 6 May 2015

BELLA

Hi korang..
Sory laa dah lama xhapdet
Iolss iz BIZZY lorr
Harini baru ada kesempatan nak hapdet story mory

Nak story pasal BELLA
Sapa Bella??!

Haaaaaaaaa
Saya la Bella yg comel lagi cantik vavavom!!

Inilah kesayangan aku skg
teman gaduh
teman merajok
teman nk jelez bagai

Aku dari seorg yg penakut gila ngn kucing
but now trus amat2 myayangi kucing wlaupon kucing biasa je
Actly Bella ni jiran yg bagi
rumah dia bnyak sgt kucing
semua comel2 ya amat (melting)

Ni Bella masa belum ambil lg kat jiran

Masa baru2 amik Bella dulu garang sgguh dia
Dah la aku xberani sgt lg btambah xberani la aku
Aku amik masa dlm sebulan gakla nak serasi (yelaa tkut kucing kan)
Bila dah serasi, Bella pon dah manja ngn aku
Bella buat salah pon aku xsggup nk marah

lgpon Bella ni bkn leh kena marah nanti merajok
adehhhhh
dahla nk kena pujuk bagai
kalau xpujuk mcm gmbar bwh ni la dia
pffffftt

Inilah perangai bila merajok

Sekarang ni Bella manja sgt ngn laki aku (well betina kan)
kekadang jelez la jugak (ngn Bella pon jelez aku kan)
tapi Bella pon pandai jelez ok
bila aku nyedeng2 ngn laki aku Bella akan myebok gak nak nyedeng

Bella akan dok tgah2 antra aku ngn laki aku buat2 tido ke apa kee

Yg ni Bella akan tido ats katil msti de tangan laki aku (pfffft)
Yg ni plak kelakuan bila mana kami dah malas nk layan so, Bella akan pi kat port biasa tido (smpai terkangkang)
Kalau tgok tb Bella akan konker la remote
Setiap bulan aku akan bawa Bella pegi mandi, potong kuku bagi wangi2la baru best nk ciom2
Kalau setakat cuci telinga hidung tu aku buat sendiri jee
Lepas dah mandi bagi upah la kat Bella bawa dia pegi taman tapi Bella ni pengeli budaknya nak pijak rumput pon geli (bluweek)


Aku xtaula kalau Bella xdak jadi mcmner la hidup aku
Bella dah mcm anak aku je
laki aku pon syg sgt kat Bella
Bella punya manja aku je yg tau
Bella punya merajok pon aku je yg tau

Dahla
nak buat keje ni
xsabar nk balik sbb nk jupa Bella
penat mcmne pon balik msti bawa Bella jalan2

Tuesday, 28 April 2015

paling Terbahagia

  

Jauh di dalam hati
Selalu ku rasa
Bersyukur aku mengenalmu
Kerna cinta dari kamu
Jadikan aku
Wanita terbahagia di dunia

Friday, 17 April 2015

BIARKANLAH

   

Semua pernah tercipta
Seakan terhapus sudah segala
Tak mampu ku kembali
Biar patah hatiku 
Aku pergi demi bahgiamu
 Semua janji terbina
Seakan sudah tiada bermakna
Tak mampu ku kembali
Selagi kita masih bersama
Semakin ku terluka
Biar hancur harapku
Aku pergi demi hidupmu

DAHSYAT

    
Aku mohon jangan pergi 
Menyiksaku dengan rindu 
Tiada yang bisa
Mengisi ruang di hati 
Tetap cinta selama-lamanya 
Jiwa ini perlu kamu

Monday, 9 March 2015

HUMAN

     

I can fake a smile
I can force a laugh
I can dance and play the part
If that's what you ask
But I'm only human
And I bleed when I fall down

I'm only human

And I crash and I break down

Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart
'Cause I'm only human 
I can take so much
Until I've had enough

Friday, 6 February 2015

Pindah Opis pulokkk

Haihhh
Penat pindah rumah pon xabes lg
Laa ni pindah opis la pulokk

Sejak 2mggu lpas dok packing brg2
Brg2 opis, brg2 personal, brg2 bos
Ehh brg bos pon kne buat gak ehh
πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Mggu ni penat sgt rasa
Xlarat sesgt
Balik je umah trus pgsan 
Nasib hubs paham
Aku siap demam selsema ngn batok sbb habuk
Pffftt

Harini mover dah angkut brg2 bahagian aku
Pegawai penyelia semua xdak, so sapa yg ada ni la dok jd mandor
Penat oiii
Rasa nk jerit jaa!!!
 
Ni time rest ni nk rest betoi2
Satg kui 2.30 dh nk stat angkut brg blik
Wlaupon aku xangkt brg tp penat jugak oii
Nk kna pastikan semua brg bahgian aku mover angkut

K laa
Nk tidoq sat😴😴😴
Nanti sambung lainnnn

Thursday, 1 January 2015

2015

First entry untuk 2015
Weeehoooo

Actly xde pepon beza
Sama je hari cuti aku
Xde yg special pon

Bgun pagi
Mandi
Kemas rumah
Basuh kain
Jemur kain
Masak
Makan
Mandi
Zohor
Lipat kain smbil tgok tv
Main dgn bella
Asar
Ronda2 naik moto
Mandi (again)
Magrib
Makan
Tgok tv lg
Main dgn bella
Tgk tv smbil gosok bju keje
Tido πŸ’€πŸ’€

Skg ni aku byk dok umah je
Maybe sbb bella
Kesian nk tggalkan dia
Tambah2 klu dia buat muka sedih
Adehhh

Nt bila aku rajin lg 
Aku update pasai bella