Wednesday, 30 April 2014

WORD


 
Wise words. Brad Pitt about his Lady:
 

"My girl got sick. She was constantly nervous because of problems at work, personal life, her failures and children. She lost 30 pounds and weighted about 90 pounds. She got very skinny and was constantly crying. She was not a happy woman. She had suffered from continuing headaches, heart pain and jammed nerves in her back and ribs. She did not sleep well, falling asleep only in the mornings and got tired very quickly during the day. Our relationship was on the verge of a break up. Her beauty was leaving her somewhere, she had bags under her eyes, she was poking her head, and stopped taking care of herself. She refused to shoot the films and rejected any role. I lost hope and thought that we’ll get separated soon… But then I decided to act. After all I’ve got the MOST Beautiful Woman on earth. She is the idol of more than half of men and women on earth, and I was the one allowed to fall asleep next to her and to hug her. I began to shower her with flowers, kisses and compliments. I surprised and pleased her every minute. I gave her a lot of gifts and lived just for her. I spoke in public only about her. I incorporated all themes in her direction. I praised her in front of her own and our mutual friends. You won’t believe it, but she blossomed. She became better. She gained weight, was no longer nervous and loved me even more than ever. I had no clue that she CAN love that much.

And then I realized one thing: the woman is the reflection of her man.

If you love her to the point of madness, she will become it."

-Brad Pitt

#Brangelina

Monday, 21 April 2014

GOLD ANYONE



 

 Nice colour!

1st bite
Hurmmm

2nd bite
Owhhh
Melts inside

3rd bite
Ermmm
Caramel plus Vanila

4th bite
Dah!!
Xpayah nk fourth bite sgt
Dah cair kot eskrem tuu

Alaaaaaa husband nehhh
Kacau feling laaaaaa
Bru nk layan kott
Tetejut ittew

Iolss nk review Magnum Gold
Manis ckit tp oklaaa maybe sbb caramel dia
Kaler cun iolss sukaa!
 

Tapi................................


The Original Magnum iz da Best!!

Friday, 11 April 2014

Just Let It Go

    

Don't let them in, don't let them see
Be the good girl you always had to be
Conceal, don't feel, don't let them know
Well now they know
 
Let it go, let it go
Turn my back and slam the door
And here I stand
And here I'll stay
Let it go, let it go
The cold never bothered me anyway

It's funny how some distance makes everything seem small
And the fears that once controlled me can't get to me at all
Up here in the cold thin air I finally can breathe
I know I left a life behind but I'm too relieved to grieve

You won't find me, the past is so behind me
Buried in the snow
Let it go, let it go
The cold never bothered me anyway

Wednesday, 9 April 2014

Kenapa Pengambilan Vitamin Tidak Memberi Kesan??

Kenapa saya makan Lecithin xkurus pon?
Kenapa saya amik ESP saya asyik lapar je?
Kenapa, kenapa, kenapa????
Tipu arr Shaklee ni!!!

Begini....
Cuba dapatkan panduan yang betul..
Jangan cepat menunding jari mencari kesalahan orang lain..
Sebelum menyalahkan orang lain, kita perlu muhasabah diri kita dulu.
Kenal kelemahan kita?
Apa sikap kita yang negatif?
Cukupkah tindakan positif kita?
Kena selidiki keseluruhan apa yang menyebabkan sesuatu masalah itu terjadi. Bukan main semborono sahaja meletakkan kesalahan kepada pihak lain demi menutup kelemahan diri kita..
Begitu jugalah dengan pengambilan vitamin dalam kehidupan seharian. Memang benar kita akan berasa kecewa bila kita dapati pengambilan vitamin tidak memberi impak positif pada diri kita. Seolah-olah tiada perbezaan positif yang ketara dapat kita nikmati. Lantas kita cepat menuduh vitamin tidak berkesan dengan kita. Vitamin ini tak bagus. Aaargh! Memang senangkan menjatuhkan hukum tanpa usul periksa kan kan?

Ok! Ada beberapa faktor yang menyebabkan pengambilan vitamin tidak memberi kesan kepada tubuh seseorang itu. Faktor-faktor tersebut adalah seperti berikut:

⏩ Pengambilan air kosong dipandang remeh. Ramai yg lebih gemar minum air manis atau yg berwarna. Tapi kita lupa yg air manis boleh meningkatkan kepekatan darah dan menyebabknan kegemukan. Kita digalakkan minum air putih 3 liter sehari. Bagi membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik. Air putih penting untuk pastikan detokfikasi berjalan lancar supaya toksin dapat dikeluarkan daripada badan. Air merupakan bahan asas paling utama untuk aktiviti enzim dan kawalan suhu badan, membolehkan darah menghantar oksigen dan nutrien kepada sel ke seluruh badan. Kekurangan air akan menjejaskan semua proses ini dan khasiat makanan mungkin tidak dapat diagihkan dengan baik ke seluruh badan.

⏩ Makan Vitamin secara banyak dan sekaligus pada satu masa. Tujuannya takut terlepas makan vitamin yang lain. Ini boleh meningkatkan kepekatan darah pada masa tertentu,lebih-lebih lagi sebalum tidur. Sedangkan pada masa yang sama anda kurang ambil air putih bagi membantu penyerapan khasiat vitamin yang telah anda ambil. Bila membeli vitamin dapatkan jadual pengambilan vitamin yang sesuai daripada Perunding Kesihatan. Cuba agihkan pengambilan vitamin mengikut keperluan dan kesesuaian supaya kepekatan darah kita tak meningkat secara mendadak pada satu2 masa. Dalam masa kita juga membantu agar buah pinggan tak terbeban dalam memproses nutrien dalam badan. Makin kurang air, makin terbeban ginjal kita untuk memproses.

⏩ Pengambilan Kafein. Pengambilan minuman berkafein boleh ganggu penyerapan nutrisi vitamin yang diambil. Bila mengambil dengan kuantiti yang banyak dan berterusan boleh menyebabkan pembaziran pada khasiat vitamin yang diambil dan kerosakan pada vitamin.

⏩ Pengambilan Vitamin bersama ubat. Bagi kita yang masih dalam pengawasan doktor dan bercadang mengambil vitamin pada masa yang sama, elakkan mengambil kedua-duamya secara serentak. Kerana ia boleh menimbulkan kecelaruan dalam tubuh dan boleh menyebabkan gangguan pada penyerapan yang baik untuk kedua-duanya. sekiranya anda mengambil vitamin dan ubat, jarakkan pengambilan ubat atau vitamin 2 @ 3 jam.

⏩ Tidak konsisten dalam pengambilan Vitamin. Ni kalau rasa nak, makan, kalau malas tak nak makan. Ada juga yang berhenti separuh jalan bila lihat tiada kesannya. Harus faham, kesan suplemen ke atas tubuh kita adalah perlahan-lahan. Ramai orang yang tidak penah mengambil suplemen sebelum ini akan mengalami Healing Crisis selepas mengambil Suplemen Shaklee semulajadi. Jangan risau ia adalah positif kerana badan kita dalam proses pemulihan. Berikan masa pada tubuh anda 3-6 bulan untuk benar-benar merasai keberkesannya. Ikuti peraturan dalam pengambilan suplemen dan minum air 3 Liter sehari.

⏩ Pantang larang makan vitamin. Ada jugak yg tak ikut pantang larang atau cara makan vitamin tu sendiri. Contohnya multivitamin Vitalea tak boleh diambil bersama dengan susu sebab multivitamin yg lengkap dengan zat besi kalau diambil bersama dengan susu akan menyebabkan gangguan pada penyerapan zat besi. Kan rugi? Contoh lain, vitamin E tak boleh diambil dengan alfalfa sebab kalau diambil dengan alfalfa akan mengganggu penyerapan Vitamin E. So kalau dah dimaklumkan apa yg boleh dan tidak, elokla ikut.

Oleh itu, bagi mendapat kesan pengambilan vitamin secara optimum, cuba elakkan perkara seperti yang tersebut. Jangan main makan sahaja vitamin ni. Kena ada ilmunya. Yang paling penting dapatkan vitamin daripada pengamal vitamin yang betul. Kita kena dapat cara panduan dan aturan amalan vitamin yang betul untuk mendapat kesan optimumnya. Bukan makan, pakai dan buang. Rugi dan tak berbaloi baloi...

Sent from my iPhone

Start Right Now!

Monday, 7 April 2014

B'c0s am Happy

  



So happy

Dont kn0w how to show it

But i really2 happy

So happy



Feel like to sing

Feel like to dance

I dont know why

But am happy



Feel like am in love

Feel like flying

why why why



Because am HAPPY!!

Thursday, 3 April 2014

Rumah Comel (Part 3) - Edited

Holla!
Gedix kan.. haha
Haa korg igt lg x entry aku yg Hectic Mon-Ster-Day 
Kan aku de bgtau yg hri mggu aku xckup rest 
Haa... Ni yg aku nak story nii
Crita dia.. Crita dia.. Crita dia.. (dok ulang2 tampo kang bru tau)
Gini....

Alkisah,
Sabtu lepas kontraktor umah sruh kami laki bini survey tiles
(aku letew yg gedix nk tukaq tiles dapoq)
Dia sruh kami pi kedai tiles yg kat kajang tu
Chye Hing namanya

Tempat hampeh sgguh sbb susah nak parking tp nasib kami baik, kami smpai tu ada kreta nk kuaq
Msok ja kedai kami laki bini dua2 ternganga
Mak aihhhh
nak pilih lagu mana oiii
banyaknya tiles juling kot mata aku
Harga boleh la tahan













Dekat 3jam kami kat situ still xdapat nk buat pilihan zzZZzz
Last2 kami kuar dr kedai pi kedai makan
Lapariah dok pilih tiles

Settle melantak tetiba.............
Lakiku ' jom pi cr lampu dulu la'
aku orait jelaaaaa
Laki aku kata membe dia ckp House Lighting lampu murah2
bukak la aku GPS kononnya
skali GPS bwk kami tah kemana2 tah
sesat pulak oiii
laki aku dok membebel pe tah
aku kat sbelah dh tersengguk2 dh ngant0k oii pas menketedarah td
Skali laki aku bukak..................
Pakcik Google daaaaaa

  
Dah sampai!!
Tkojut aku.. tkebil2 je mata aku ni haa
Wow.... banyaknya lampuuu
Tu dari luar je bru blom msok lg
Dah msok haa hambek ko!
Skt kepala blik sbb kena pilih lg
Arghhh TENSION!!!!!!!!!   T_T

 Dari cerah smp ke gelap kami laki bini dok pilih. Org punyala ramaiii

Inilah hasilnya... Tu pon ada lagi yg xbeli sebab xtau dah nk pilih+penat

Balik tapau je Mcd
Tu pon xlalu nk makan sbb penat
Lepak2 kat hall leh plak kami bdua TERLENA
hadoiiiii hahahaha

TO BE CONTINUE...........................



Sebenarnya malas nak sambung story nii
tapi disebabkan dah ramai sgt yg request (ecececeh) yelaa
iolss story lerrr yerr...
Minggu ni punya penat pon xabes lg ni haaa
adehhhhh 

Hat ni story utk hari ahad
Ce layan gambo yee


kami laki bini ke Living Depot 
Nak cari Dapor Nak cari Dapor

Saleperson dok promot le kat kami laki bini
1st Rinnai, hasil penerangan lakiku xberkenan sbb cara2 nk bersihkan mcm myusahkan dia
2nd Brand apatah blablabla saler tu dok potpet, lakiku buat muka mcm nak xnak je layan haha
3rd Rubine agak menarik perhatian lakiku, harga pon ok tp aku plak mcm xberkenan sbb entah
lalalaalla
Last skali brand Fotile.
Aku dan lakiku agak berkenan sbb cara sucktion, pembersihan dan bunyi xkuat kot tapi dr segi harga perghhh!!!! basah ketiak oiii
Setelah perbincangan, pergaduhan, tumbuk menumbuk dan blablablaa
kami lakibini pilih....................................

Taraaa.... berpeluh ketiak laki aku nk bayor.. hahaha
Mak suke!!!

Dapat ni as free gift... huhu
Ingat dapat oven ke mikrowave ke 
hampehhhh

Pastu beli benda ni utk sinki tapi salah beli lerr... Esoknya trus pi tukaq blik.. huhu
tp rega yg sama xd0p kne tmbah pulokk
hehehehe
 
 
Lastly hat ni pict stakat mggu lepas.. 
Progress rumah comel kami..
Minggu ni punya story akan di lumsumkan...
 
 


Ostematrix Alternatif Susu


          Ostematrix adalah supplement nutrisi yang lengkap dimana Ostematrix menyediakan satu matrix unik nutrien kritikal termasuk kalsium, vitmain D, magnesium,  dll untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat dan juga membekalkan kalsium dalam tubuh agar sel-sel tubuh dapat bekerja dengan lebih efisien untuk meningkatkan kesihatan tubuh. Ostematrix berbeza dengan lain-lain supplement yang terdapat di pasaran kerana kadar penyerapannya telah terbukti secara klinikal.

          Pengambilan 4 biji tablet Ostematrix setiap hari iaitu 2 biji kaplet yang diambil 2 kali sehari selepas makan dapat membekalkan 1000mg bersamaan 100% pengambilan harian unsur kalsium daripada sumber-sumber alam semulajadi yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap oleh tubuh. Membekalkan 400mg (100% pengambilan harian) Magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkan tulang dan membekalkan 400IU (100% pengambilan harian) vitamin D untuk meransang penyerapan kalsium.

Ostematrix™ (120 Caplets)
RM 61.00(SM) / RM 65.00 (SS)



Pengambilan kalsium yang mencukupi dalam diet harian dapat membantu mengurangkan risiko:

  • Osteoporosis
  • Tekanan Darah Tinggi
  • Obesiti dan Penurunan Berat Badan
  • Tinggi Kolestrol
  • Penyakit Rickets
  • Stroke
  • Kanser Kolon
  • Hypoparathyroidism (kekejangan dan sentakan otot @ pengecutan otot diluar kawalan) - Penurunan fungsi kelenjar paratiroid disebabkan kekurangan pengeluaran hormon paratiroid. Memerlukan supplement kalsium dalam diet mereka untuk mendapatkan jumlah kalsium yang tinggi dan rendah phosphorous. 
  • Premenstrual Syndrome (PMS) - Berdasarkan beberapa kajian, suplemen kalsium dan magnesium dapat membantu meringankan gejala sindrom prahaid ini. Wanita yang mengambil kalsium sebanyak 1,200mg sehari didapati kurang mengalami gejala PMS seperti sakit kepala, perasaan tidak menentu, ketagihan makanan dan kembung sebanyak 50% berbanding wanita yang tidak mendapat keperluan kalsium yang mencukupi. Pengambilan kalsium yang mencukupi juga didapati dapat mengurangkan kesakitan semasa haid.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya ^_^
Putri 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 1082125] 
Sms/Whatsapp 018-2092920
FB www.facebook.com/putrilycioushop sila klik LIKE utk info terkini
Penghantaran ke seluruh Malaysia 
COD ke Seluruh Putrajaya

Wednesday, 2 April 2014

Losyen Serbaguna giteww

Alkisah..
Haritu kat pergelangan kaki macam naik gatal-gatal. Nak kata alergik tu entah la, kurap pun bukan.
Rupa dia macam eczema kot, kering and buat kulit jadi gatal. Bila fikir, mungkin sebab air tangki kot xpon sbb aku alergik seafood tp pehal nak gatal kat kaki yedokk...
hmmm..

Nak jumpa dokter memang malas arr.
So I went to the pharmacy and dia bagi cream Econazine jer.
Seminggu kot pakai tak baik2..
Then aku fikir nk try Herbal Blend
Kebetulan stok baru je ada, konon2 nk order lerr skali...... hmmmm (kecewa disitu)

Tetiba.......
Tingat kat my mama yati..
Trus aku whatsapp!
Taraaaaa!!!
Ada.... muuuaaahhhh!!!
SAYANG MAMA YATI

Hoiii
Baru guna 2hari je kot
Tempat yg gatal tu dah beransur ok..
I iz suka!!!
Taruk kt tumit pon lembut je
^___*


Meh nak bagitau apa kegunaan Herbal Blend Shaklee ni...

 Herbal Blend® Multipurpose Cream  (4oz)
RM 27.50(SM) / RM 28.75 (SS)


1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga
Ini lah antara tujuan asal nak beli Herbal Blend pada mulanya sebab bila tidur selalu kena gigit nyamuk. Nyamuk kat rumah tuh memang tak makan saman dah, dia tak heran setakat Ridsect dan yang seumpama dengan nya.. Kesan gigitan nyamuk slalunya susah nak hilang.. Alhamdulillah lepas sapu Herbal Blend nih mmg cpt je hilang bekas-bekas merah gigitan nyamuk.. termasuk gatal kat kaki aku ni haa

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah aku la sejak dlu lagi. Pernah cuba macam2 jenis krim mahal beli kat pharmacy. Tapi, tak berapa nampak hasilnya. Tapi, sekali pakai Herbal Blend, memang puas hati. Lembut je tumit kaki I gituu..

3. Ubat luka / lecur
Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu Herbal Blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing?(nasib xde kucing) Terkena minyak panas? Semua pun boleh sapu. In shaa Allah luka cepat sembuh nanti :)

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat.. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada Herbal Blend di sisi. Sangat natural, jadi jangan risau.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat..

5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan Herbal Blend. In shaa Allah akan pudar dan hilang..

6. Ruam pada baby
Baby sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Baby kan masih kecil, kulit dia baru jer nak sesuai dengan persekitaran. So just sapukan jer Herbal Blend. Akan melegakan rasa pedih dan  merawat ruam. Jangan sapukan krim steroid tau! Kesian kat baby nanti..

7. Sebagai daily lotion
Supaya tangan sentiasa lembut.. Herbal Blend tidak berminyak so sememangnya selesa digunakan :)


Rawatan Eczema dengan Set Eczema Shaklee
Bayi Berusia Kurang Dari 1 Tahun
  • Untuk para ibu yang menyusu anak yang mengidap eczema, anda disyorkan untuk mengambil ESP dan Omega Guard. Ianya akan disalurkan menerusi penyusuan susu ibu kepada anak. Di samping itu, ibu pun mendapat khasiatnya.
  • Krim Herbal Blend boleh disapukan untuk bayi yang mengalami ekzema kering bagi mengurangkan rasa gatal dan pedih.
  • Sekiranya ada luka-luka pada kulit boleh dirawat dengan menyapu Vitamin E pada bahagian luka.
Kanak-Kanak Berusia 1 Tahun Ke Atas
  • Bagi mengawal dan merawat eczema, kanak-kanak setahun ke atas boleh ambil Omega Guard. Ia menguatkan membran sel, mencegah radang kulit dan mengurangkan kegatalan.
  • Boleh juga ambil Meal Shake yang kaya dengan multivitamin untuk tisu kulit dan hilangkan parut.
  • Kombinasi Krim Herbal Blend dan Vitamin E untuk rawatan luka akibat eczema.
Remaja dan dewasa
  • Apabila eczema menyerang sel kulit akan rosak. Justeru, pengambilan ESP membantu penghasilan sel kulit yang sihat, anjal dan gebu.
  • Vitamin E atau GLA Complex (dalam GLA juga ada vitamin E) berkhasiat merawat kulit yang rosak dan juga dapat membantu memudarkan parut dengan berkesan. Vitamin E Shaklee mengandungi ekstrak biji anggur yang mempercepat proses membaikpulih kulit dan juga mempertingkat sistem imunisasi melawan eczema.
  • Omega Guard berfungsi mengekalkan kulit dalam keadaan lembap. Pesakit eczema mempunyai kulit yang sangat sensitif. Omega Guard mencegah keradangan kulit & mengurangkan kegatalan. ESP dan Omega Guard memastikan supaya ekzema tidak merebak dan merawat kulit dari dalam
  • Krim Herbal Blend adalah herba semulajadi untuk melegakan gatal dan pedih akibat luka ekzema.
  • Pengambilan Alfalfa sangat disyorkan untuk mempertingkat kekuatan sistem dalaman tubuh dengan bertindak menyahtoksin.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya ^_^
Putri 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 1082125] 
Sms/Whatsapp 018-2092920
FB www.facebook.com/putrilycioushop sila klik LIKE utk info terkini
Penghantaran ke seluruh Malaysia 
COD ke Seluruh Putrajaya