Thursday, 31 October 2013

QOTD

Life doesn't stop for anybody..

People move on, they change and they let go, they grow and eventually they forget and pass on 😃😁😍


Sent from my iPhone

Monday, 28 October 2013

Try Me if U Can~


You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper

Back In Time

 

Sedap suara dia..
Lirik best..
Lagu pon cun..
So, layannnnnnn


I'm torn apart inside
Coz it keeps flashing by
I need you in my life
I need you all the time


I know that its my fault I've hurt you
But I never wanted to lose you

I was blinded by the looks
I know I don't deserve you
But I need you in my life
I need you all the time

And I would go back in time
Would risk my life to make things right
And I would go back in time
Would do anything to make you mine
To make you mine

Thursday, 24 October 2013

BBM

Arini kje aku accept Android ngn Iphne user je la kaann
Mementang aku sorg je yg masih berBB
Nah bb pin ku 2A5AD5DD
Hehe
Jom haplod secara berjemaah!!
jangan lupa add iolsss!!!

Haaa
Bru hgpa tau bbm lg syiokk dari
Whatsapp
Wechat
Line
Dan segala macam laa
Hehehe

Huwaaaaa
Iphne 5S
Cepatla mengeluarkan dirimu
Daku dah xsabaq dah niiii

Ermmmmmm
Start hrini nk kene mbodek si somi laa
Al-maklumla...
Fulus iolsss hnya ckup utk beli Ip5 ajoo
Nak masak apa ye jap lagiii

Ps :
Dilarang meniru aksi bodek mbodek ye
Hnya yg kiut miut mcm iolss je blehh
Sebab??? (Nak sebab pulakk)
Sebab iolss kiut je laaa
*jom muntah kaler maler


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, 22 October 2013

Someone Like You

Xtau kenapa dan mengapa
Hari ni
Perut xselesa
Badan xsedap
Kepala memusing

Muntah berkali2
Masuk anginkah
Tp dah makan secukupnya

Atau...

Aku nak demam
Xkan sampai muntah bagai

Atau...

Nak datang si bndera jepungkah
Tp perut xsakit cuma xselesa
Mana panadol???
Dah habis rupanya

Si suami buat susu panas
Lalu disuruh tido
Tapi...
Kepala ku memusing
Bagaimana mahu tido

Lalu si suami memicit kepala
Alahaii suamiku
Lalu ku suruh suamiku rehat krna bru pulang dr kerja tentu penat

Si suami mjawab...
Tak pe sebab sayang xsihat tapi masih boleh masak utk abang
Alahaii suamiku
Itu kan sudah tggungjwb ku

Si suami mjawab lg...
Sepatutnya abg boleh je beli makan kt luar xpayah sayang masak tapi
Sayang masak jugak sbb sayang tahu abg xsuka makan luar
Alahaii suamiku
Aku masih boleh masak
Buat apa makan kat luar
Aku bukan xboleh bangun lgsung
Hehehe

1ciuman singgah di dahiku
Alangkah indah saat ini
Ewahh...
Tetibaaaa

Ehemmm!
Dah tido xyah nk berangan sgt..
Awak tu xsihat..
Meh nk tepok bagi tido
Alaaa nk potong stim la abang ni
Kan abang cium dahi sayang hari2
Xcukup ke.. Ke nk kene gomol ni..
Nak tido nak tido nak tido

Gud nite ^_^



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Yang Terindah






Ya Allah,
Ikhlaskanlah sepenuh hatiku

Sunday, 20 October 2013

Don't Look Back


Be happy
Be who you wanna be
If others doesn't like it, then let them be
Happiness is a choice
Life isn't about pleasing everybody

Don't allow yourself to wake up with yesterday's issues troubling your mind
Refuse to live backwards, see everyday as a new chapter




Baby you're the inspiration for this precious song
And I just wanna see your face light up since you put me on
So now I say goodbye to the old me, it's already gone
And I can't wait wait wait wait wait to get you home
Just to let you know, you are
You are you are the love of my life
Cause I don't wanna lose you now
I'm lookin' right at the other half of me
The vacancy that sat in my heart
Is a space that now you hold
Show me how to fight for now
And I'll tell you baby, it was easy
Comin' back into you once I figured it out
You were right here all along
It's like you're my mirror
My mirror staring back at me
I couldn't get any bigger
With anyone else beside of me
And now it's clear as this promise
That we're making two reflections into one
Cause it's like you're my mirror
My mirror staring back at me



P/S :
Hubs asyik nyanyi jek lagu ni kat iolss... 
GedikS.....



Saturday, 19 October 2013

In The End


I put my trust in you
Pushed as far as I can go
For all this
There's only one thing you should know

I tried so hard

And got so far
But in the end
It doesn't even matter

I had to fall

To lose it all
But in the end
It doesn't even matter

Friday, 18 October 2013

QOTD


Kita takkan tahu tahap mana kekuatan kita sehinggalah kita menghadapinya...

Thursday, 17 October 2013

Teloq Hangus

5tahun yg lalu......

Me : Mak(mertua) masak telur hangus ke (dlm hati)
Mak... Napa telur ni hitam?

Mak : Mmg macam tu

Me : Mak masak telur hangus yeee.. Hehe

Tetiba mak mertua ku gelak besaq..
Bengom aku kejap.. Pastu mai plak biras aku tnye pasai pa.. Mak pon dok crita la pastu depa gelak sakan.. Aku tpingga2 kot..
Last2 depa bgtau.. Teloq tu jd kaler tu sebab depa taruk kicap b4 goreng..
Mana aku nak tau.. Xpenah kot masak mcm tu..
Sejak itu aku dh tau n slalu la msak utk suami busyuk masyam aku.. Feveret dia kadang tu smpai bleh ratah je kot.. Hehe

Suami.. Suami..
Sayang sungguh lahaiii..
Lalalalala




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 16 October 2013

Dadali - Disaat Sendiri

     

Dengar lagu ni trus nages sebab ingat kt arwah abah...
Rindu sangat kat abah..

Al-fatihah.........

MotoGP 13' - Part 2

Harlooooo uolssss....
Entry MotoGP kali ni xde pe yg special pon (sbb marquez kalah.. No 2 je pon)
Tahun xbest sgt mcm tahun lepas
Entahlah sebab apa
Mungkin kat stand kami xde rider jatuh kot
xpon pasal xde mc mcm tahun lepas so xhavock
Tiket kami dpt pon free dari sahabat hubs cum sahabat aku jugak Lieza @ Gyena
Kami dok kat F-Stand
Best d0k situ sebab tang c0rner kan
taambah2 time MotoGP bunyi dia perghhhh!!! 
kalau Moto3 mcm bunyik kentut jee (hehe)

So, sabtu pagi tu lepas b.fast kami gerak ke Sepang International Circuit (SIC)
Waktu tu jalan masih ok lagi la xsesak sgt tp tang nk parking tu la yg pay0hnye byak lak kreta
2x gak la pusing SIC tu nk parking
Utk pengetahuan korg hari sabtu amat sesuai la korg yg sopink bebaju ke, tgkap gmbar ke, jalan2 kat sekitar Main stand sebab hari sabtu xde game lg just ujian masa aje
So mcm kami selalu la pg hri sabtu utk beli bebaju (aku letew)
berbalik kt parking td, korg kenala parking kat tempat yg disediakan (tahun ni parking kena bayar RM10. Tahun lepas xkena bayar pon) then naiklah bas rapid(free) bas akan bwk korg trus ke Main stand..
After dat kami trus shoot ke Ikea punyalah ramai manusia smpai parking pon susah
yg pasti dpt je parking trus g makan meatball(yeay) tu pon stelah berat0q pjg oiii
Last2 xdapat pon gi jmpa baby gurl  (T_T)
Jom layan gambar weolssss

Sempatkan selfie dalam kreta (*adaakukesah)

Antara booth yg hado... Banyak sgt moto yg cun2.. Harga mmg mak xmampula dik non!!!

Gambar atas tu dorg yg ajak aku bergambar.. malas nk tolak jd aku pon redha jelaaaa
Yg gmbar bwh tu hubs aku lerr.. Poyo2 malu walhal nak.. nasebla dpt bini mcm aku kalu bini lain entah lerrrr (hehehe)

Dah puas bergambor bagai now time for b0r0ng!!!!!!!

Dapatla sehelai baju rider kesayanganku.. Leb0r je senyumm

Hubs trus je try... Dia pon nk jugak Marquez jugak.. Mula hubs nak amik Pedrosa tp last2 amik Marquez..
yg pasti repsol menang!


Hari ahad after B.fast kami trus pi ke SIC tp kali ni kami parking xyah bay0r sebab kami jmpa port baik punya.. dekat plak dgan Stand kami so happy ^_*
Jln still jam dgar kata tix abisss
 
 Panjang kot nak smpi tmpt parking kami walhal xjauh pon..

Sambil2 tu Selfie laaaaaaaaa

Park, pastu beli makan n air siap2 sebab malas nk trun naik karang
Moto3 sgt bosan.. Lemau rasanya tggu nk abis.. So kami bergambor lerrrr




Moto2 plak ade yg xcident 5org plak tu siap kuar 'Red Flag' lg
3rider malaysia 2lg rider mana tah.. sorg rider malaysia trus kene gi hntar ke hospital tp alhamdulillah stabil
tr0k gak xcident tu... bila tgk blik kat tv perghhh seriau kot!
 
MotoGP start!
Lorenzo mendahuli, diikuti Pedrosa dan Marquez
Pedrosa cuba memotong Lorenzo tp xberjaya
Entah lap yg keberapa Pedrosa berjaya memotong Lorenzo
Lorenzo ditinggalkan
Marquez cuba lak potong Lorenzo berjaya tp dipintas semula Lorenzo dan akhirnya....
Marquez bejaya memotong Lorenzo.. Yeayy!!!! 
Weolss dh jerit gembira.. hehehe
 
 Waktu ni macam nk hujan kot... risau dah sbb kalu hujan nt game stop.. huhuhu


  Marquez! Love ya!!!

1st Pedrosa
2nd Marquez
3rd Lorenzo

Btw Congrats to all rider...
dah jom balik.... penat... lapaq giler
Singgah kt Paparich Cyber.. Lapaq xtertahan oiiii
Then baru pulang ke rumah......
Tired..
Sleep...
No movie...
 
 
 Aku kalau lapar mula nk buat muka... pastu usha je org kt dap0r
 
 
Bila perut sudah kenyang, bergambor la lg..........
 
 

Tuesday, 15 October 2013

Happy Eidul Adha wif lurve from Putrajaya

Hari ni mak masak macam2 uolss
Ada dadih laa
Mee kari
Laksa
Hubs pon rambang mata la nak makan(hehe)
Last2 hubs makan semua siap nak balik tu tapau lagi laksa dgn mee kari
sumer hubs bedal..
sampai rumah mula la dia terdampar kekenyangan dah macam ulaq sawa jaa



Petang tu aku rasa lapar sebab aku xmakan sangat wktu kat umah mak td, so.....
aku kluarkanlah kepala ikan merah
Nak masak kari kepala ikan
Pastu nmpak telur masin hmmmmm yums2...
Ku rebus telur masin, masak kari kepala dan goreng papadom!

Me : Abang....
Abg : ye..
Me : Nak makan x??
Abg : xnak la. dh kenyang!
Me : sure?? ayg masak kari kepala ikan ni....
Abg : Sure!!!
Me : okkkkkk

Keletang keletung berperang kat dapur
siapla juadah aku...
ready utk makan tetiba....................

Abg :Uisshhhhhh sedapnyaaaa kepala ikan!
nak nasi jugaklaaa!!
Aku : ??

 My fish curry :)



You can't lose what you never had
you can't keep what's not yours
And you can't hold on to something that doesn't want to stay


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 11 October 2013

Welcome baby gurl

Stop sumer entry lain
Nak story pasal bff aku yg baru je beranak semalam
Entry ni Khas untuk ko shu @ kak long

Tapi sory laa sbb lambat sikit hapdet
Aku bz sikit hari ni.. banyak pul0k kreja nak buat walhal aku xcuti pon Raya Haji nii (sob.. sob..)
Iolsss raya kat Putra je thun ni sbb my turn.. hahahaha
Lagipon esok nak neng0k ko n ke Moto Gp
lalalalalala

Dah2 sambung entry pasal kawan aku ni haaaa....
Actly dia dh lepas pon due date nya (sehari je pon)
Mana tak nya... Kejenya asik makan jee so baby pon xmau kuar... (aku pon nak kalau gitu)
Seminggu lepas dia dah masuk ward katanya dah sakit n bukak 1cm (teeeeeeeeeeetttttt)
Last2, balik gitu je sbb baby xmau kuar.. hahahahaha
Pastu semalam dia dok whatsapp kat group katanya dah sakit sesgt nk teberanak
trus masok ward (sempat berwhatsapp kt group lg ko dah bukak bape cm bagai)
Adehhh

Dalam pkul 2ptg gitu dia anta whatsapp kata dh beranak....
Alhamdulillah........
baby gurl yg bam bam sgt! (macam aku)

 Korang nmpak berapa berat baby ni..... hehehehe

Bam bam kan.....
Sayang, mama put dh xsabar nk jumpa awak es0k...
nk gom0l2 awak smpai nages... hahaha (kejam)

Monday, 7 October 2013

Its Monday!

Hoooreyyyy!!
Can't wait 2see u Sunday...
Da Motor GP soon!

And Monday plss be nice 2me ^__*
No Monday bluess bcoz.....
Da Bluess won da games!!



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, 6 October 2013

SABAR

"Let dogs who bark..bark.." says Ustaz Nouman Ali Khan. #lifelessons"

Sebab anjing tak akn fhm bicara manusia


Jadi berhati-hatilah dengan kemarahan seorang yang sedang bersabar..
Kesabaran ada had nya. Tapi dalam hal ni saya akan terus bersabar..
Tak ada guna nya nak fight. Sebab saya tau..
ALLAH ada dan tau segalanya..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.