Tuesday, 31 December 2013

2013

Bye by sis Hidd

Betul2 meninggalkn kesan kat aku
Kata2nya benar dan mendalam

2013
Kali ini benar2 buat aku jatuh
Kecewa
Sedih
Aku bknla diriku

Namun
Aku kembali kuat
Aku tabah utk teruskan
Aku biarkan sgala yg tjadi menjadi
1 pgajaran
1 peringatan buat aku
Supaya aku
X lagi ditindas
X lagi dijatuhkan

2013
Tahun yg benar2 menguji segalanya
Wlaupon aku redha tp bohong la kalu kata aku xsedih
Sis fynn slalu nasihat
Maafkanlah org dgn ikhlas
Mana tahu Allah akn beri sdikit nikmat buat kita

Kadang2 aku fikir
Aku bukan nabi yg senang nk maafkan org
Tp aku masih insan milik Allah dan Allah suka sifat maaf dan memaafi
Wlaupon begitu masih lg org pijak aku ats sifat ku ini
Bersabarlah wahai hati
Mana tahu ada sedikit nikmat dariMU utk ku..

Btw
Azam aku masih sama seperti tahun2 yg lalu
Xpenah aku berhenti meminta
Xpenah aku berhenti mgharap
KpdMU
Rezeki itu milik MU
Dapat sedikit alhamdulillah...

Selamat Tahun Baru 2014 πŸ˜€






Sent from my iPhone

Monday, 30 December 2013

Last Holidayy


Akhirnya mggu lepas dpt gak balik penang
Last balik wktu raya je kot.. Raya puasa tau

Mggu lepas balik png rasa mcm nk pg sumer tmpat je, makan mcm2 semualaah!
Tp xdpat sgt byk menda yg nk kene settle hehe
Ptg sbtu tu bwk adik ipar gi usha bju pgantin
Sana sinun mahal uolss, last2 pegi umah sany (kwn hubs)
Murah ja bak hg!!! Mekap pon cantik uolss tp sany sebok so nt2 la pi blik
Malam tu kami pi tgk wayang kt QB (The Hobbit) then singgh supper kt Original Penang Nasi Kandar. Dekat kul 3pg bru smp rumah.. Hehe

 Sempatkan b4 moviee

Supper





Esoknya ke taiping mkn kenduri (adik sedara kawen)
Sumer ikot kcuali family hat ganu xsmpai lg deme..
Layan gmbr jela ekk...


Perantin Baru

me wif mama... Samakan rupa kami..

Perantin yg sentiasa baru 

Perantin2... Baru dan lama bgabung meletops!! hehehe


Then weolss ke..........
Taraaaaaaaaaaaaa!!!!!!


Mak Jah Mee Udang uolsss... Walhal baru je lepas makan kenduri.. 
Manalah berat aku xnaik.. 
Perot apekah korg nehhh??!!!


The Mee Udang Mak Jah tp aku xnmpak pon Mak Jahh?? ehh

 Mee sutun yg xsedap lgsung!!


Dah abes pekena sumer ni bru gerak blik penang..
Malam tu lapaq lg pekena burger la sume org...
Apekahh hantu lapar dlm bdn kami org???? Haihhh
Manalah berat aku xnaik tiap kali blik penang oiii!! Pffffffff

Besoknya pagi2 mak dh buat serabai kau! Sedapppp


Pastu tgahari gitu pi tgk baju pgantin lg...
Budak ni sebok gak nk try baju katanya kaler purple cantik...
Adekah petanda utk bju raya thun depan????
 Heiiii sapa yg nk kawenn niiiiii
                                                            Emo pulakkk kita ni!!!

Bakal perantin pmpn dok try menery bajuuu




Settle je bab baju, balik umah tros mandi manda
Paksu nk banje mkn kat Bangkok Tomyam jauhkan mkn smp bangkok hehe
*sory xde gmbr sbb lapar
Then pi Sunshine main bowling
Asik dok klahi je ngn hubs sbb hubs asik kaco iolss wktu nk baling
Menciii sje nk bg iolss kalah!! pffffff


Sedar xsedar dh nk blik kl dh uolss....Mcm kejap je cutiii...
Last day kt png gi round2 kg nek moto... 
Si bdak busyuk ni sempat kot buat duck face.. hadoiii
Sapa laaa yg ajor tah..(aku leteww)
Macam nk tampo je laju2 bler tgk muka hubs gini tp syg pulerr ehh! Bajet duck face leteww..


 Dah tu lepak jap kedai Ayala Tomyam sembang2... xsempat pon nk lepak ngn dorg.. kami sebok dorg pon sebok.. So, sempat lepak jap jelaa.. Then weolss blah ke QB

Then mgopi kt Coffee Bean


Malam last kt penang cadang nk ke pesta tp sumela penoh
Dtg mana tah manusia2 ramai gitu
Dah iolss xdpt nk bli karpet
Sian dorg xdpt sale dr iolsss
Hahahahaha

Percutian yg akan direpeat again
Bln 1 maybeeeee
Penang wait for me yaaaaaa!!!!




Wednesday, 18 December 2013

Vacation 2013

Tahun ni adalah tahun percutian xmenjadik
Segala rancangan yg diatur xmbuahkan hasil

First rancangan nk ke USS SINGAPORE wif My Bff
Dah rancang baik punya ngn My Bff.. Nak pegi balik hari je pon tp waktu tu cuti xlulus sbb nk pilihanraya n aku kne bertugas..
HUWAAAA!!!
Besfren siap memarah n majok ngn aku..
Sedih weiii..

2nd rancang balik nk gie USS SINGAPORE wif cinta hati
Yg ni pon xmenjadik sbb cinta hati kene kursus bagai (wuteber)
Nasib aku xbook hotel n beli Tiket USS
Aku dah lama dah AIM kot nk naik Roller Coster dia tuuu

Mencabar weyy tgk pusing2 dia tuu

Pastu aku nk jumpa dorg niii... Benda ni je pon yg aku AIM nk jumpa


Lasty rancangan nk naik CRUISE LIBRA ke PHUKET n KRABI
Kebetulan waktu tu de offer beli 1 percuma 1
Ko giler aku xnak!! harusla aku call bagai mtk Quotation
sbb mcm xxcaye jee mcm tipu jee... ehh
tepon2 haa amik ko mmg betui kot
dah tu aku plak buat Quotation ke cinta hati
APPROVE! gumba tahap gaban uolss...
TAPI........................................
Aku plak xdapat cuti!!!!!!
KEGILAAN APAKAH???!!!!!!!

Tatap jela gambo ni... Huwaaaaaaaa

Sedih weyyy segala perancangan xmenjadik..
haihhh....
De la tuu hikmahnya... (sej0kan ati)

Tahun depan igt nak Qado' balik segala percutian niii
tetiba.....
"Ingatlaaa wahai isteriku, tahun depan nk renovate rumah"
Termati terus lamunan aku!

Yeee
Rumah Comel kami dah siap....
Tggu masa nak dapat kunci ajee..


Rumah bakal jiran2



 
Bakal Rumah Comel kami


Xsabar rasanya nk dapat kunci..
Nak renovate, nk main cat2 rumah sumer la nak...
cuma xnak Pack barang je.. nk tggal je sume tu kt rumah skg
nak beli sumer baru
"Banyak cantik idea ko!!" (termati lg lamunan aku)
Ala bang oiii... verangan je kot... kalu jadik bebetul pon hokeyyy.. (dgn muka renyeh like tah pape)
Tggu abg gie rompak bank ok? 
Ok! bila nk gi rompak? bank mana? hehehe
Ayg niiiii... xpasal je aku kne geletek
nak lari pon xckup tanah.. ehh

Aku dah melalut nehh
Actly, tahun depan if rumah comel dh settel baru buat rancangan lain utk bercuti
Rumah Comel adalah Misi Utama skg...

RUMAH COMEL here we c0me!!!!!!!!!

Thursday, 12 December 2013

LOVE

To love is nothing.
To be loved is something.
But to be loved by the person you love is everything.. πŸ’œπŸ’πŸ’œ


Sent from my iPhone

Wednesday, 11 December 2013

Friday, 6 December 2013

Moment FMV (The Heirs OST)



          

Lee Min Ho.....
Awat tah hg ni encem + cute2
Naseb aku da kawen ja, kalau dak aku msti lagi minat kat hg..
Haiihhhhh

Aku layan crita ni kat Astro One
Bleh ja nk tgk kat tenet tp xfeling plak
Nak nages je gelak kuat2 kee
Kang ada dok kata aku begom plak
Adehh....

Bila tah nak pi Korea???
Sesapa yg nak ajak or nk bwk aku pi korea
Sila whatsapp dgn pantas hokey!

Lastly
Ewahhh de lastly kau!!
Layan jelaa lagu Moment tu ehhh....


Feling oiiii
Muuuahhhh!!!!



Monday, 2 December 2013

5S GOLD HABIS - Part 3


Eh dah part 3 kau!!
Dan kali ni tetap iolss dapat jawapan yg sama..
Maaf cik, Iphone 5S Gold dah habis. Yg ada kaler Silver dan Grey je..
Pfffftttt!!!

Last2
Iolss amik jela kaler silver
Sama je pon bila dh pasang cover
hehehe

Tq ye busyuk masyam belikan iolss henpon
Iolss suka sgt

Tetiba.....

"Lepas ni dah xpayah nk tukar henpon sgt ye.."

Eh??
Ala... Kan dah kene setepek!
Yelaa.... kalu rosak je bru tukar..
hehehehe



Taraaaaa!!!! Renyeh smpai telinga kot..

Faham2 jela kalu dh bli kt Mac, Cover phne xdapek screen protector pon xd0k
.. Jadi beli la kt luar.. Inilah hasilnya...


  
Haaaa.... Yg ni BB Pin baru iolss ye...
Sesila la add yee... yg lama xguna dh..